Aandeel IMCD noteert met premie in Europese chemiesector

Het Nederlandse aandeel IMCD noteert momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van de Europese chemiebedrijven. Momenteel wordt voor een aandeel nu maar liefst ruim 777 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel gigantisch hoger dan het gemiddelde Europese aandeel uit de chemiebedrijven dat nu circa 37 keer de gemiddelde winst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese chemiebedrijven

financiele analyse

We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese chemiebedrijven gemiddeld 32 procent hoger staan. Zij deden het daarmee slechter dan de Amerikaanse sector die 43 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 19. De hoogte van de CAPE-ratio lijkt niet perse verband te hebben met de koersrendementen want de hogere rendementen lijken niet gepaard te gaan met ook perse hogere CAPE-ratio's.

De omzet van IMCD over dit jaar komt uit op 1,83 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 1,71 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten IMCD in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 113 miljoen euro. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 2,15 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 21,69.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,63 cent. IMCD's dividendrendement ligt dus op 1,35 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiebedrijven ligt op een nihile 0,63 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 52 euro

HSBC , ING en Kepler Capital Markets gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt IMCD's marktkapitalisatie 2,45 miljard euro.

Historische koersen IMCD

fundamenteel onderzoek imcd

Om 16.32 stond het aandeel 1,42 procent hoger op 46,63 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.