Analisten gaan uit van recordomzet Sligro

Morgen komt het Nederlandse Sligro met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Sligro over dit jaar komt uit op 2,96 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 2,81 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Sligro in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 83 miljoen euro. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 2,08 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 18,97.

Fors dividend Sligro

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,32 euro. Sligro 's dividendrendement ligt dus op 3,35 procent. Het doorsnee dividend van de supermarkten ligt op een schamele 0,70 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 40 euro

ABN AMRO, Kepler Capital Markets en ING gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Sligro 's marktkapitalisatie 1,73 miljard euro.

Om 9.25 staat het aandeel 0,14 procent lager op 39,46 euro.

Historische koersen Sligro

beurskoers sligro

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.