2017 recordjaar voor Unilever aldus analisten

Unilever zal morgen haar cijfers over het voorbije kwartaal bekend maken. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Unilever over dit jaar komt uit op 55,16 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 52,71 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Unilever in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 6,06 miljard euro. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 2,18 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 22,6 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,42 euro. Unilever 's dividendrendement ligt dus op 2,88 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de voedingsbedrijven ligt op een nihile 0,79 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 50 euro

KBC Securities, Goldman Sachs en Barclays gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Unilever 's totale beurswaarde 62,89 miljard euro.

Het aandeel staat om 9.47 0,8 procent hoger op 49,26 euro.

Historische beurskoersen Unilever

financiele analyse unilever

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.