Unilever in top Nederlandse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Unilever kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Unilever nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.63 euro verwacht. Het dividendrendement van Unilever ligt hiermee op 3.34 procent. Het doorsnee dividend van de voedingsbedrijven ligt op een schamele 0.46 procent.

Historische dividendrendementen Unilever

Morgen opent het Nederlandse Unilever haar boeken over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Rotterdam over dit jaar ligt volgens de analisten op 50.93 miljard euro. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 51.98 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Unilever in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Unilever onderzoekscentrum Wageningen ©

Unilever
Unilever


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 6.42 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2.48 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 19.65 te liggen.

Laatste taxaties rond de 57 euro

Citigroup , Jefferies & Co. en HSBC gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 56.68 miljard euro. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel 8 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 38 en de 55 euro.

Koershistorie Unilever van 2007 tot 2020

fundamenteel onderzoek unilever

Klikt u hier voor dividend aandeel Unilever. Om 12.57 stond het aandeel 0.87 procent hoger op 48.74 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.