Problemen bij Tesla Motors

De laatste tijd lijkt het tij te keren voor het doorgaans succesvolle Tesla Motors. Vorige week kreeg de beurskoers een forse tik door nieuws over oplopende voorraden. Dit in combinatie met de hoge omloopsnelheid van haar cash en een stijgende schuldgraad. De omzetten van Tesla in juli en augustus lagen op jaarbasis 8 procent lager.

Het aantal verkochte modellen type S in het tweede kwartaal lagen op 12.000 stuks terwijl het bedrijf in 2015 er 17.000 in 1 kwartaal van verkocht. Diverse analisten vermoeden echter dat de lancering van semi-vrachtwagen modellen echter een goede boost voor het bedrijf kunnen zijn. Daarnaast zou Tesla Motors ook kunnen profiteren van de gedaalde dollar. Het bedrijf verdient zo'n 45 procent van haar omzet buiten de VS.

De omzet van Tesla Motors over dit jaar komt uit op 11,87 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 7 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettoverlies van 1,02 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een verlies van 6,26 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -54,86 uit.

De meeste analisten gaan er vanuit dat Tesla Motors geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een magere 0,46 procent.

Laatste taxaties rond de 368 dollar

KBC Securities, Robert W. Baird en Berenberg gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Tesla Motors's beurswaarde 45,13 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 343,4 dollar.

Koershistorie Tesla Motors 2007-2017

aandeel teslamotors

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.