Waarom Warren Buffet dol is op Southwest Airlines Co (NYSE: LUV)

Southwest Airlines is een belangrijke luchtvaartmaatschappij, die de aandacht van de markt eerder deze maand op haar heeft gevestigd nadat JPMorgan een ‘bullish’ vooruitzicht had voor het aandeel. De analist Jamie Baker van JPMorgan verhoogde zijn koersdoel voor Southwest van $ 60 naar $ 66. Hij gaf ook een "Outperform" rating aan het aandeel. Southwest was in staat om een vrij duurzame prestatie te leveren ondanks de moeilijke industriële markt. De luchtvaartsector is lastig, vooral door hogere vaste kosten, de cyclische aard, de dynamische kapitaalintensieve markt en de mobiliteit van activa. Bijvoorbeeld, de luchtvaartmaatschappijen zijn fors geraakt door de recente orkanen in de VS, maar Southwest heeft de turbulentie doorstaan. Het bedrijf is gedurende de laatste 44 jaar winstgevend.

Het aandeel Southwest Airlines is sinds het begin van dit jaar ruim 12% hoger. Southwest heeft een dividendrendement van 0,91% , ondanks dat het bedrijf de afgelopen vijf jaar zijn dividend verhoogd heeft met indrukwekkende percentages. Eerder dit jaar heeft Southwest haar dividend met wel 25 procent verhoogd.

Wint marktaandeel

Southwest Airlines is snel marktaandeel aan het inpikken met haar strategie van budgetvluchten. Het bedrijf biedt ook verschillende vluchten op verschillende klantgewenste tijdstippen om zo haar concurrenten te verslaan. In tegenstelling tot haar concurrenten gebruikt Southwest slechts een type vliegtuig ( Boeing 737). Deze strategie heeft het bedrijf geholpen om de kosten aanzienlijk te verlagen. Southwest is de grootste binnenlandse luchtvaartmaatschappij in de VS als men kijkt naar het totaal aantal binnenlandse passagiers.

De overmatige focus op lage kosten heeft het bedrijf succesvol gemaakt. Eind 2016 had Southwest ruim 24% marktaandeel in vergelijking met 18% in 2006. Het bedrijf heeft ook de winstmarges verhoogd van2,5% in 2012 naar meer dan 9,5%.

Steun Buffett

Southwest heeft de steun van Warren Buffett . Vorige maand heeft Berkshire Hathaway het Formulier 13F openbaar gemaakt, waaruit bleek dat het Orakel van Omaha in het tweede kwartaal zijn aandeel in United Airlines en American Airlines heeft verminderd, maar dat de miljardair zijn aandeel in Southwest ongemoeid heeft gelaten Southwest Airlines verplettert al haar concurrenten met betrekking tot de staat van haar balans. Van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen is zij het enige bedrijf met liquide middelen. Analisten denken dat deze gezonde cash positie Southwest zal helpen bij rentestijgingen en restricties vanuit de overheid.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.