Analisten kunnen Tesla koers niet meer bijhouden

Met het aandeel Tesla Motors de laatste tijd iedere dag op een all time high kunnen de meeste analisten het aandeel niet meer bijhouden. Over de afgelopen 3 maanden won het aandeel maar liefst 90 procent. Dinsdagmiddag koerst het aandeel rond de 550 USD en is hiermee op factor 2 het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen dat rond de 277 USD ligt. Zakenbank Jefferies is nu nog het enigste huis dat een koersdoel heeft (600 USD) dat nog boven de huidige koers ligt.

Gigantische verliezen short sellers Tesla

Het aandeel Tesla is/was erg populair bij veel short sellers die speculeren op een koersdaling. Deze gedachte is op zich niet heel vreemd want het bedrijf is nog steeds verliesmakend. Door de forse koersstijgingen van het aandeel is het totale verlies bij de short sellers inmiddels tot circa 3 miljard USD opgelopen. Afgelopen vrijdag spoot het aandeel omhoog en werd in dag zodoende een half miljard USD meer waard. Dit benadrukt nog maar eens de gigantische risico’s die short selling op kan leveren. Een dergelijk scenario zagen we jaren terug ook bij het aandeel Volkswagen dat in 1 dag omhoog spoot en zo extreme verliezen bij veel short sellers veroorzaakte.

Meer verkopen

Tesla verkocht in het laatste 4e kwartaal circa 112.000 auto’s. Dit was boven de consensus van 104.960 auto’s. Over heel 2019 produceerde het bedrijf circa 367.500 auto’s. De consensus schommelde tussen de 360.000 en de 400.000.

Tesla giga fabriek in China

Tesla zet vol in op China. In minder dan een jaar bouwde het bedrijf daar haar 2 miljard USD kostende ‘giga factory’.


Het aandeel Tesla Motors was de laatste jaren erg succesvol voor beleggers. Het aandeel was de afgelopen 5 jaar door de enorme winst van 172 procent één van de beste aandelen van de automobielproducenten.

Rendementen Tesla Motors versus automobielsector

aandeel

Buy & hold rendementen aandeel Tesla Motors over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een winst van 67 procent.

Kerncijfers Amerikaanse automobielsector

aandelenanalyse

De sector kost nu 19 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 1,89 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 staat de sector op ruim 240 procent winst en sinds 2007 op 321 procent winst.

Over 2020 komt de omzet volgens de analisten uit op 24,44 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2018 toen het concern 21,46 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2020

aandeel

De analisten gaan voor 2020 uit van een nettoverlies van 80 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een verlies per aandeel van 23 cent verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor -2282.

Dividendbetalingen door Tesla Motors worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een relatief royale 3,9

Laatste taxaties rond de 338 dollar

Robert W. Baird, Independent Research en Cowen and Company gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Tesla Motors's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 88,59 miljard . Het aandeel Tesla Motors was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel Tesla Motors maar liefst 57 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 177 en de 526 dollar.

Koershistorie Tesla Motors van 2007 tot 2020

aandeel teslamotors

Klikt u hier voor dividend aandeel Tesla Motors. Het aandeel sloot vrijdag op 524,86 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.