Aandeel Halliburton aan kop qua Amerikaanse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Halliburton kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Halliburton nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,72 cent verwacht. Halliburton's dividendrendement is dus 3,01 procent. Het doorsnee dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een prima 3,26141233168198 procent.

Historische dividendrendementen Halliburton

Morgen komt het Amerikaanse Halliburton met haar resultaten over het voorbije kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 22,33 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2018 toen het concern 24 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Halliburton in beeld plus taxaties 2020

aandeel

De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 1,06 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1,21 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 19,8 te liggen.

Halliburton's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 20,92 miljard dollar. Het aandeel Halliburton was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel Halliburton 23 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 17 en de 33 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 28 procent hoger.

Historische beurskoersen aandeel Halliburton

aandeel halliburton

Klikt u hier voor dividend aandeel Halliburton. Het aandeel sloot woensdag op 23,96 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.