Facebook ziet omzetten alsmaar doorstijgen

Over het tweede kwartaal zag het sociale mediabedrijf Facebook haar omzet met 11 procent stijgen tot 18,7 miljard dollar. De meeste groei zag het bedrijf in de VS & Canada (+14 procent), Azië (+11 procent) en Europa (+9 procent). In de rest van de wereld daalde de omzet echter met 6 procent. Dit kwam echter ook door negatieve valuta-effecten.

In het tweede kwartaal explodeerde het aantal advertentievertoningen met maar liefst 40 procent. De gemiddelde opbrengst per advertentie daalde echter met 21 procent. De uitgaven voor vaste activa kwamen in het tweede kwartaal uit op 3,4 miljard dollar (11 procent lager). Dit kwam mede door een tijdelijke onderbreking van de bouw van een datacentrum.

Facebook kocht ruim 1,4 miljard aan eigen aandelen in. Aan het einde van het tweede kwartaal had het bedrijf circa 58,2 miljard dollar op de bank staan.

Over 2020 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 80,22 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 70,7 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Facebook in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 23,14 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 8,04 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 32,17 te liggen.

De consensus van de analisten luidt dat Facebook geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de internetbedrijven ligt op een schamele 0,12 procent.

Facebook's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 616,9 miljard dollar. Het aandeel Facebook was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Facebook maar liefst 46 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 137 en de 305 dollar.

Historische beurskoersen Facebook

fundamantele data facebook

Klikt u hier voor dividend aandeel Facebook. Het aandeel sloot maandag op 258,66 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.