DSM doet aankoop gist-bedrijf, aandeel 1% hoger

DSM heeft vandaag bekendgemaakt een akkoord te hebben bereikt met het bedrijf Royal Consun bij de aankoop van C5 Yeast Company B.V. te Bergen op Zoom. Met deze aankoop wil DSM haar positie in de biobrandstoffen versterken. Financiële gegevens zijn niet bekendgemaakt.

Tweede generatie biobrandstoffen
<a href='/aandeel/5-dsm'> DSM </a> gistfabriek koers omhoog Met deze overname heeft DSM de mogelijkheid om de gisttechnologie van C5 Yeast Company te combineren met haar eigen gist- en enzymtechnologie voor tweede generatie biobrandstoffen. DSM heeft in deze tweede generatie biobrandstoffen al een leiderspositie waarbij de ontwikkeling van de biobrandstof een belangrijke rol speelt. Zo is gist van essentiële waarde voor de productie van biobrandstof, waarbij de gist als omzetter dient voor vergistbare suikers van biomassa in ethanol.

Het bedrijf in Bergen op Zoom is als enige in staat om de technologie van zowel het enzym als het gistingsproces commercieel haalbaar kan maken. DSM verwacht dat in 2020 de Amerikaanse markt voor enzymen en gist voor de tweede generatie biobrandstoffen 1 miljard dollar zal representeren.
Het aandeel DSM staat met ongeveer een 1 procent stijging op een koers van 43,86 euro omstreeks 12:00 uur.