Aandeel DSM noteert met premie in chemiesector

Het Nederlandse aandeel DSM koerst nu met één de hoogste Shiller PE-ratio's van de chemiebedrijven. Voor een aandeel wordt nu circa 425 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel behoorlijk hoger dan het gemiddelde aandeel uit de chemiesector dat nu circa 7 maal de gemiddelde 10-jaarswinst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese chemiebedrijven

koersdata

We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese chemiebedrijven gemiddeld 43 procent hoger staan. Zij deden het daarmee beter dan de Amerikaanse sector die 31 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 23 en de Europese staat op 522. Er lijkt dus een verband met de CAPE-ratio want de gestegen aandelen hebben ook hogere CAPE-ratio's.

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Heerlen volgens de analisten uit op 8,55 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 9,01 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten DSM in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

DSM Speciality Compunds Genk Belgie ©

DSM
DSM


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 736 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4,28 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 31,94.

De consensus van het dividend ligt op 2,44 euro per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 1,78 procent. Het gemiddelde dividend van de chemiebedrijven ligt op een schamele 0,37 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 12 mei een interim-dividend van 1781 euro uit zal gaan keren.

Actuele koersdoelen nabij de 163 euro

De laatste 3 adviezen voor het chemiebedrijf zijn afkomstig van Barclays , Berenberg en Deutsche Bank .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 24,01 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 22 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 82 en de 152 euro.

Historische beurskoersen DSM

fundamantele data dsm

Klikt u hier voor dividend aandeel DSM. Om 17.01 staat het aandeel 1,5 procent lager op 136,7 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.