USG People snijdt in personeelsbestand

De uitzendbureau USG People NV gaat volgende week bekend maken in hoeverre ze gaat snijden in het personeelsbestand in Nederland. In Nederland werken zo’n 8000 mensen en volgens onbevestigde bronnen zullen een kwart van de banen verloren gaan. Volgens CEO Rob Zandbergen zou hier geen sprake van zijn en geeft aan dat er nog een gesprek met de ondernemersraad gaande is. Het aandeel USG People NV doet desondanks goede zaken op de Amsterdamse beurs met een winst van bijna 2 procent naar een koers van 11,45 euro omstreeks 11:17.

Groei in Spanje
<a href='/aandeel/305-usg-people-nv'> USG People NV </a> in zwaar weer De op twee na grootste uitzender verkeerd in zwaar weer en volgens Zandbergen zal met minder personeel een efficiëntere werkhouding gecreëerd worden. Volgens analisten is het noodzakelijk voor USG om haar onderdelen in Spanje, Frankrijk en Italië af te stoten maar in een reactie van het bedrijf gaat het juist goed in deze landen waar onder andere een groei is geconstateerd in Spanje.

In gesprek met Randstad
aandelenbeurs Volgens Lex Makkinje van FNV Bondgenoten vindt er momenteel een reorganisatie plaats op het hoofdkantoor van USG People NV in Almere maar volgens hem zullen hier niet meer dan honderd banen verloren gaan. De uitzender zou in gesprek zijn met Randstad en een aantal kleinere uitzendbureaus om te kijken hoe er efficiënt kan worden gewerkt aan een herstel in de sector.