Morgan Stanley noemt Tesla goedkoop

Analist Adam Jonas van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley noemt het aandeel sinds drie jaar goedkoop en verhoogt daarom zijn advies naar kopen bij een verhoogd koersdoel van 540 dollar. Het eerdere koersdoel stond op 360 dollar. Jonas stelt dat het bedrijfsmodel steeds meer op dat van software en diensten gaat leunen en minder op de echte autoverkopen. Om puur op basis van het autobedrijf het concern Tesla te waarderen is volgens hem nu veel te kort door de bocht zo lezen we op The Street.

2.1 miljoen auto's volgend jaar verwacht

De softwaretak is volgens de analist heel lucratief en levert Tesla relatief vaste inkomsten op. Voor 2021 verwacht Jonas dat Tesla circa 2.1 miljoen auto's gaat verkopen. Gisteren werd bekend dat Tesla naar de bekende S&P 500 index gaat. Op dit nieuws spoot de beurskoers 8 procent omhoog tot rond haar alltime high niveau van rond de 454 dollar. Tesla wordt dan in de S&P 500 gelijk één van de grootste bedrijven qua marktkapitalisatie.

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Palo Alto volgens de analisten uit op 30,89 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 24,58 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Tesla Noord Tilburg fabriek ©

Tesla
Tesla


De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 2,38 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 2,3 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor een erg hoge 192.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een nihile 0,86 procent.

Laatste taxaties rond de 426 dollar

De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van Morgan Stanley , Credit Suisse en RBC Capital Markets.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 381,12 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel maar liefst 514 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 65 en de 502 dollar.

Koershistorie Tesla Motors van 2007 tot 2020

aandelenanalyse teslamotors

Klikt u hier voor dividend aandeel Tesla Motors. Het aandeel staat om 18.25 8,22 procent hoger op 441,61 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.