Analisten vinden Aegon fair gewaardeerd aandeel

Aegon 's beurskoers lijkt nu, mede door de laatste koersstijging van het aandeel, in lijn met de fair values van de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt daarom het aandeel Aegon op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 16 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 3,01 euro. Dit is ruim 2 procent minder dan de huidige beurskoers van 3,06 euro.

Koersdoelen voor Aegon tamelijk geconcentreerd

financiële analyse

De omzet van het bedrijf uit Den Haag over dit jaar komt uit op 19,93 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het concern 67,49 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aegon in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Aegon hoofdkantoor Nederland ©

Aegon
Aegon


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 1,02 miljard euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 51 cent. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 6.

Fors dividend Aegon

De consensus van het dividend ligt op 17 cent per aandeel. Aegon 's dividendrendement is dus 5,56 procent. Van de sector worden geen dividenden verwacht. Volgens de consensus zal het bedrijf op 21 mei een interim-dividend van 12 cent uit zal gaan keren.

Actuele koersdoelen nabij de 3 euro

Morgan Stanley , JP Morgan en Citigroup gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 6,22 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel 18 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2 en de 4 euro.

Historische beurskoersen Aegon

historische koersen aegon

Klikt u hier voor dividend aandeel Aegon. Om 11.07 koerst het aandeel 3,6 procent hoger op 3,06 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.