Pharming doet aanvraag notering NASDAQ

Vandaag meldde het Leidsche biotechbedrijf Pharming bij de SEC een aanvraag voor een tweede beursnotering in de VS te hebben gedaan. Dit betreft een notering aan de NASDAQ. Het bedrijf meldde nog niet hoeveel geld het bedrijf wil gaan ophalen.

Over 2020 verdient het bedrijf uit Leiden volgens de gepolste analisten uit op 183,99 miljoen euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 169,02 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Pharming in beeld plus taxaties 2020

aandeel

Pharming Leiden onderzoek Nederland ©

Pharming
Pharming


De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 41 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 6 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende op 16,83 te liggen.

De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividend van de biotechnologiebedrijven ligt op een schamele 0,05 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 2 euro

De laatste 3 adviezen voor het biotechbedrijf zijn afkomstig van Jefferies & Co., First Berlin en Stifel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 628,96 miljoen euro. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds november vorig jaar staat het aandeel 26 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1 en de 2 euro.

Historische koersen Pharming afgelopen 10 jaar

aandeel pharming

Klikt u hier voor dividend aandeel Pharming. Om 10.36 staat het aandeel 7,71 procent hoger op 1,01 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.