Onderzoek naar mankementen Tesla

Vandaag werd bekend dat de Amerikaanse toezichthouder voor het wegverkeer een onderzoek in gaat stellen naar de voorveringen van diverse Tesla modellen. Het gaat sowieso om de Model X en de Model S (gebouwd in 2015, 2016 en 2017). De mankementen met de voorveringen zouden bij circa 115.000 auto's kunnen zijn. In totaal heeft de National Highway Traffic Safety Administration 43 klachten ontvangen. De organisatie stelt dat naarmate deze auto's ouder worden dat des te vaker dit probleem zich voor gaat doen.

Tot nu zijn er gelukkig nog geen ongelukken door gebeurd.

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Palo Alto over dit jaar ligt volgens de analisten op 30,89 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 24,58 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Tesla ingang garage Tilburg Noord ©

Tesla
Tesla


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 2,38 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 2,26 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op een extreme 253,98 te liggen.

De consensus van de analisten luidt dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de automobielsector ligt op een nihile 0,86 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 500 dollar

Wedbush Morgan Securities, Morgan Stanley en Credit Suisse gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 495,37 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds november vorig jaar staat het aandeel maar liefst 766 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 65 en de 574 dollar.

Historische beurskoersen Tesla Motors

aandelenanalyses teslamotors

Klikt u hier voor dividend aandeel Tesla Motors. Het aandeel staat om 18.12 2,71 procent hoger op 574 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.