Analisten verwachten over 2020 dalende omzet Hewlett Packard Enterprise, vrij hoog dividend

Morgen gaat Hewlett Packard Enterprise haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. Over 2020 verdient het bedrijf uit San Jose volgens de gepolste analisten uit op 26,65 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 29,14 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Hewlett Packard Enterprise in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,72 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,32 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 8,5 te liggen.

Fors dividend Hewlett Packard Enterprise

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 48 cent. Hewlett Packard Enterprise's dividendrendement bedraagt dus momenteel 4,28 procent. Het gemiddelde dividend van de hardwareproducenten ligt op een schamele 0,29 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 10 december een interim-dividend van 12 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 15,97 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 26 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 7 en de 16 dollar.

Historische beurskoersen Hewlett Packard Enterprise

historische koersen hewlettpackardenterprise

Klikt u hier voor dividend aandeel Hewlett Packard Enterprise. Het aandeel sloot vrijdag op 11,22 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.