Hewlett Packard Enterprise neemt Zerto over voor USD 374 miljoen

  • Hewlett Packard Enterprise (NYSE:HPE) heeft Zerto overgenomen voor USD 374 miljoen.
  • Deze overname breidt HPE GreenLake uit en blijft de verschuiving van HPE Storage naar een cloud-native, software-defined dataservices-bedrijf waarmaken.
  • Zerto, opgericht in 2009, is marktleider in de groeiende markt voor gegevensreplicatie en -bescherming en snelgroeiende rampherstel-as-a-service (DRaaS).
  • Het bedrijf is van plan de overname te financieren met contanten op de balans.
  • De transactie zal naar verwachting meer dan USD 130 miljoen aan run-rate-inkomsten bijdragen aan de brutomarges van software, waarbij ongeveer een derde van de inkomsten incrementeel is ten opzichte van HPE's as a service ARR.
  • De overname zal naar verwachting vanaf FY2023 ook bijdragen aan de non-GAAP bedrijfswinst en -winst.
  • De transactie zal naar verwachting in 4Q21 worden afgerond.
  • De markt voor gegevensbescherming als een service zal groeien van USD 7,7 miljard in 2020 naar USD 15,3 miljard in 2024, wat neerkomt op een CAGR van 19%. Zerto zal aaS beschikbaar zijn via HPE GreenLake en Data Services Cloud Console.

    Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit San Jose volgens de analisten uit op 27.79 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 26.98 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Hewlett Packard Enterprise in beeld plus taxaties 2021

    beurskoers

    Hewlett Packard enterprise Silicon Valley kantoor ©

    HP enterprise
    HP enterprise


    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 2.52 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1.89 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 7.33 uit.

    Fors dividend Hewlett Packard Enterprise

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 48 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 3.46 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwaresector ligt op een relatief royale 1.61 procent.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 17.93 miljard dollar. 49

    Historische koersen aandeel Hewlett Packard Enterprise

    beurskoers hewlettpackardenterprise

    Het aandeel sloot vrijdag op 13.86 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.