Pharming start in VS trial covid-19

Het Leidse biotechbedrijf Pharming is onlangs in de VS (in het Valley Hospital in New Jersey) gestart met haar klinische testen met Ruconest. Dit voor de behandelding van covid-19 patiënten. Het is de bedoeling dat er op meerdere plekken in de VS dergelijke testen gedaan zullen gaan worden. Deze klinische studie volgt op een lopende, door de onderzoeker geïnitieerde, multinationale, multicenter-studie onder leiding van Dr. Michael Osthoff van het Universitair Ziekenhuis Bazel (Zwitserland) naar het gebruik van ruconest. Pharming maakte in augustus van dit jaar de behandeling van de eerste patiënt in deze trial bekend.

Jaarverwachtingen Pharming

Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Leiden volgens de analisten uit op 183,99 miljoen euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 169,02 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Pharming in beeld plus taxaties 2020

koersdata

Pharming Leiden onderzoek Nederland ©

Pharming
Pharming


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 41 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 6 cent verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 19,33 uit.

Analisten rekenen er niet op dat het bedrijf dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de biotechnologiesector ligt op een nihile 0,05 procent.

Laatste taxaties rond de 2 euro

Jefferies & Co., First Berlin en Stifel gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 720,94 miljoen euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel 25 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1 en de 2 euro.

Historische koersen Pharming afgelopen 10 jaar

koersdata pharming

Klikt u hier voor dividend aandeel Pharming. Om 17.35 stond het aandeel 0,34 procent hoger op 1,16 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.