USG People blijft optimistisch

Uitzendonderneming USG People NV blijft profiteren van het herstel van de uitzendmarkt. Het bedrijf zag de omzet in het tweede kwartaal met 9 procent groeien en verwacht dat de positieve trend in de rest van het jaar doorzet. Bezuinigingen door de overheid en eenmalige lasten drukten afgelopen kwartaal echter stevig op de resultaten.

USG People NV meldde vrijdag een omzet van 815 miljoen euro over het afgelopen kwartaal. Het bedrijf zag het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) met 12 procent groeien tot 21 miljoen euro.

Zowel de omzet als het resultaat kwam daarmee wel iets lager uit dan analisten hadden voorspeld. Zij hadden een omzet van 831 miljoen euro voorzien, met een onderliggende ebita van 24,3 miljoen euro.

Nettoverlies
Het uitzendconcern boekte door eenmalige lasten van 37,8 miljoen euro een nettoverlies van 22,2 miljoen euro. Zonder die lasten resulteerde een onderliggende winst van 5,1 miljoen euro. Dat bedrag was 1 miljoen euro hoger dan een jaar eerder.

USG People NV zag de omzet in Nederland met 2 procent stijgen tot 300 miljoen euro. De groei in de voor het bedrijf belangrijke dienstensectoren werd stevig gedrukt door de bezuinigingen bij de overheid. De omzet in de publieke sector lag een kwart lager dan een jaar eerder.

Duitsland
De sterkste groei vond plaats in Duitsland en Frankrijk, waar de omzet circa 20 procent hoger uitkwam dan een jaar eerder. In België en Luxemburg gingen de opbrengsten met 6 procent omhoog.

USG People NV is optimistisch voor de rest van het jaar. Volgens het bedrijf trok de omzet aan het einde van het tweede kwartaal verder aan. Het moederbedrijf van concerns als Start People en Unique denkt dat de ontwikkelingen in de rest van 2011 positief blijven.

ANP