Royal Dutch Shell stevige underperformer in Europese olie- en gassector

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke min van 43 procent één van de slechtere aandelen van in de sector. Andere underperformende aandelen zijn onder andere Holiday Island Holdings Inc , Green Globe International Inc en Kali Inc .

Momentum olie- en gassector

koersgrafieken Gemiddeld kost de sector nu 87 maal de winst per aandeel. De sector noteert op -7397,33 maal de boekwaarde per aandeel. Vanaf 2012 noteert de sector ruim 129 procent hoger en staat vanaf 2007 153 procent hoger.

De omzet van het bedrijf uit Den Haag over dit jaar komt uit op 227,84 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het concern 344,88 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2020

koersdata

Ahold Delhaize Delhaize supermarkt Tessenderlo ©

Ahold Delhaize
Ahold Delhaize


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 5,24 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 67 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 22,21.

Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 71 cent. Het dividendrendement van Royal Dutch Royal Dutch Shell ligt hiermee op 4,77 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een magere 0,42 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 12 februari een interimdividend van 23 cent uit zal gaan keren.

Laatste taxaties rond de 21 euro

ABN AMRO , Berenberg en Sanford C. Bernstein & Co gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 66,07 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel 41 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 10 en de 27 euro.

Historische beurskoersen aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell

koersdata royaldutchshell

Klikt u hier voor dividend aandeel Royal Dutch Shell. Het aandeel sloot donderdag op 14,88 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.