CVS krijgt upgrade van Jefferies

Vandaag verhoogde analist Brian Tanquiluit zijn advies voor het aandeel CVS Caremark van houden naar kopen. Het koersdoel gaat van 66 dollar naar 90 dollar. Tanquiluit is van mening dat het bedrijf zeker kan profiteren van de massale covid-19 vaccinaties. De vaccinaties zouden ook de toeloop naar de apotheken van CVS Caremark kunnen aanjagen zo verwacht de analist.

Verder heeft CVS Caremark zogenaamde HealthHubs in haar zaken gestart die ter plekke medische onderzoeken kunnen doen. De analist verwacht mede hierdoor stijgende kasstromen en zodoende een verdere schuldreductie. Voor het lopende jaar rekent de analist op een brutowinst van circa 1 miljard dollar.,/p>

Verwachtingen CVS Caremark

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Woonsocket over dit jaar ligt volgens de analisten op 267,87 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 256,78 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten CVS Caremark in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

CVS Caremark pharmacy ©

CVS Caremark
CVS Caremark


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 9,78 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 7,44 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 10,06.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2 dollar. CVS Caremark 's dividendrendement komt hiermee op 2,67 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op een nihile 0,34 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 21 januari een interimdividend van 50 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 96,94 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel 7 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 52 en de 76 dollar.

Koershistorie CVS Caremark 2007-2020

aandelenanalyse cvscaremark

Klikt u hier voor dividend aandeel CVS Caremark. Het aandeel sloot vrijdag op 74,86 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.