Intel heeft licenties om zaken te doen met Huawei ingetrokken

 • De Trump-administratie heeft Huawei-leveranciers, waaronder chipmaker Intel , geïnformeerd dat het bepaalde licenties voor verkoop aan de telecomapparatuurleverancier intrekt
 • De administratie is ook van plan tientallen andere aanvragen voor levering aan het Chinese bedrijf af te wijzen
 • De VS hadden Huawei in mei 2019 op de "entiteitenlijst" van de handelsafdeling geplaatst, waardoor leveranciers geen Amerikaanse goederen en technologie aan het bedrijf konden verkopen
 • De laatste actie is waarschijnlijk de laatste tegen Huawei onder president Trump, waarbij Joe Biden woensdag de ambtseed heeft afgelegd. Het speelt zich ook af in de vroege dagen van de Biden-administratie (tenzij hij besluit de bestelling te annuleren)
 • Bedrijven die de "intentie om te weigeren" kennisgevingen hebben ontvangen over het leveren van Huawei, hebben 20 dagen om te reageren en de afdeling Handelszaken heeft 45 dagen om hen op de hoogte te stellen van elke wijziging in een beslissing, anders wordt deze definitief. Bedrijven hebben dan nog eens 45 dagen om in beroep te gaan
 • Vorige week heeft de Trump-administratie smartphonemaker Xiaomi toegevoegd aan een zwarte lijst van vermeende Chinese militaire bedrijven, waardoor Amerikaanse investeerders de aandelen of gerelateerde effecten van het bedrijf niet mogen kopen

  Intel verwachtingen

  De omzet van het bedrijf uit Santa Clara over dit jaar komt uit op 75.39 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 71.97 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Intel in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  Intel Eindhoven High Tech Campus ©

  Intel
  Intel


  De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 20.76 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 4.9 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 11.75.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.32 dollar. Intel 's dividendrendement is dus 2.29 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een magere 0.35 procent.

  Recentste taxaties rond de 66 dollar

  Credit Suisse , Susquehanna en ABN AMRO gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 260.03 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 1 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 44 en de 69 dollar.

  Historische beurskoersen Intel

  financiële analyse intel

  Klikt u hier voor dividend aandeel Intel. Om 19.37 koerst het aandeel 0.86 procent hoger op 57.58 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.