Moderna verhoogt doses per injectieflacon naarmate COVID-19-vaccinatie toeneemt

 • Moderna (NASDAQ: MRNA) heeft toestemming gevraagd aan de Amerikaanse FDA om het aantal doses per injectieflacon in haar COVID-19-vaccin te verhogen van 10 naar 15, zo meldt CNBC onder vermelding van een persoon die bekend is met de kwestie.
 • Indien goedgekeurd, zal de wijziging het bedrijf in staat stellen de druk op het vul- / afwerkingsonderdeel tijdens de productie te verlichten.
 • Het federale agentschap keurde een soortgelijke wijziging goed in het coronavirusvaccin van Pfizer (NYSE: PFE) / BioNTech (NASDAQ: BNTX), die volgens Pfizer-CEO Albert Bourla het aanbod met 20% zou verhogen.
 • De haast om de leveringsbeperkingen te verlichten, komt naarmate de vaccinatiedrang in de VS toeneemt, met het voortschrijdende dagelijkse gemiddelde van de gegeven schoten van ~ 1,3 miljoen voor de week die eindigde op vrijdag, gestegen van ~ 1,0 miljoen in de week ervoor.
 • Van ~ 49,2 miljoen gedistribueerde doses is ~ 57% toegediend, vergeleken met bijna 50% in de voorgaande week, en volgens de laatste CDC-gegevens heeft ongeveer ~ 7% van de Amerikaanse bevolking minstens één dosis ontvangen Vrijdag vergeleken met ~ 5% in de week geleden.

  Fundamentals Moderna

  De omzet van het bedrijf uit Cambridge over dit jaar komt uit op 518.85 miljoen dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 60.21 miljoen dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Moderna Inc in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyses

  De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 568 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een verlies per aandeel van 1.55 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -101.6 uit.

  De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiesector ligt op een summiere 0.11 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 51.78 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 673 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 18 en de 186 dollar.

  Historische koersen Moderna Inc

  aandelenanalyses modernainc

  Klikt u hier voor dividend aandeel Moderna Inc. Om 21.45 staat het aandeel 0.45 procent hoger op 157.48 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.