Analisten:meer omzet Nvidia in het verschiet

Nvidia publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Santa Clara volgens de analisten uit op 16.49 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 10.92 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nvidia in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

Nvidia Silicon Valley Amerika ©

Nvidia
Nvidia


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 6.1 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 9.72 dollar verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op een extreme 58.7 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 65 cent. Nvidia 's dividendrendement ligt dus op 0.11 procent. Het doorsnee dividend van de hardwareproducenten ligt op een schamele 0.32 procent.

Recentste taxaties rond de 575 dollar

De laatste 3 adviezen voor de producent van hardware zijn afkomstig van JP Morgan, Oppenheimer & Co en Bank of America Merrill Lynch

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 345.74 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 113 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 181 en de 589 dollar.

Historische beurskoersen Nvidia

financiële analyse nvidia

Klikt u hier voor dividend aandeel Nvidia. Het aandeel sloot dinsdag op 570.53 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.