Aanzienlijk dividendrendement Ahold Delhaize

Beleggers in het aandeel Ahold Delhaize kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Ahold Delhaize nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 92 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 3.87 procent. Het doorsnee dividend van de supermarkten ligt op een schamele 0.45 procent.

Historische dividendrendementen Ahold Delhaize

Morgen zal het Nederlandse Ahold Delhaize haar resultaten over het afgelopen kwartaal bekend maken. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Zaandam op 73.51 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 66.26 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Ahold Delhaize in beeld plus taxaties 2020

koersdata

Ahold Delhaize Albert Hein to go ©

Ahold Delhaize
Ahold Delhaize


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 2.28 miljard euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 2.18 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 10.89.

Laatste taxaties rond de 25 euro

HSBC , Credit Suisse en Kepler Capital Markets gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 26.84 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel 5 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 18 en de 27 euro.

Historische koersen Ahold Delhaize voorbije 10 jaar

koersdata aholddelhaize

Klikt u hier voor dividend aandeel Ahold Delhaize. Het aandeel staat om 11.47 0.72 procent hoger op 23.75 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.