Océ beperkt verlies

De fabrikant van printers en kopieerapparaten Océ heeft in de eerste helft van dit jaar wederom rode cijfers geschreven. Het verlies nam echter sterk af in vergelijking met een jaar eerder. De omzet daalde wel.

Océ boekte een nettoverlies van 20,5 miljoen euro, tegen 97,8 miljoen euro in de eerste 6 maanden van 2010. De omzet daalde met 4,5 procent naar 1,26 miljard euro. Het bedrijf schrijft de beperking van het verlies toe aan kostenreducties.

Océ verkocht fors minder systemen voor documentmanagement, veruit de belangrijkste inkomstenbron voor het bedrijf. Océ wijt de omzetdaling aan veranderingen in de productfolio en verstoorde aanvoerlijnen door de aardbeving in Japan. Door de introductie van een nieuwe printer wist Océ de inkomsten in de printerdivisie wel licht op te krikken, hoewel sprake was van een autonome omzetdaling.

Drie maatregelen
Het bedrijf kondigde aan in de tweede helft van dit jaar drie maatregelen te nemen om in te spelen op de ,,voortdurende moeilijke marktcondities''. Ten eerste gaat Océ de productie van nieuwe producten opvoeren. Ook zei het bedrijf de marketing van zijn producten te hebben geïntensiveerd. Tenslotte gaat Océ door met zijn kostenreductieprogramma.

Volgens Océ verloopt de integratie van het bedrijf in de Canon Groep, die het bedrijf vorig jaar overnam, volgens plan. Sinds juni 2011 combineren Océ en Canon hun productie van printers in Zwitserland en Japan. Ook de verkooporganisaties raken meer geïntegreerd. Zo verkocht Canon meer managementsystemen van Océ.