Analisten gaan uit van superjaar voor Carmax

Morgen presenteert het Amerikaanse Carmax haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Carmax over dit jaar komt uit op 17,17 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 15,88 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Carmax in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 703 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 3,82 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 17,76 te liggen.

De consensus van de analisten luidt dat Carmax geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducten/dienstensector ligt op een magere 0,75 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Carmax 's marktkapitalisatie 13,21 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 67,85 dollar.

Historische koersen Carmax

aandelenanalyse carmax

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.