Meer omzet Vopak door analistengilde verwacht, fors dividend

Vopak komt morgen met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Rotterdam volgens de analisten uit op 1.25 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 1.19 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Vopak in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Vopak olie haven Antwerpen ©

Vopak
Vopak


De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 370 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2.95 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 14.07 uit.

Fors dividend Vopak

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.33 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 3.2 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de offshore diensten-/distributiebedrijven ligt op een nihile 1.32 procent.

Recente koersdoelen rond de 50 euro

ING, Kepler Capital Markets en Jefferies & Co. gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 5.3 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 17 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 39 en de 54 euro.

Historische beurskoersen Vopak

historische koersen vopak

Het aandeel staat om 13.31 0.07 procent hoger op 41.51 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.