Exxon Mobil overtrof Q1-verwachtingen

In 2020 werden als gevolg van covid-19 bijna 1600 banen geschrapt om de productiekosten te verlagen. Voor het eerste kwartaal, het fiscale jaar 2021, rapporteerde Exxon Mobil een winst per aandeel van $ 0,65, nipt afgesloten met een voorspelling van analisten van $ 0,64. Het bedrijf verdiende $ 59,1 miljard, wat hoger was dan de schatting van de analisten, die ongeveer $ 53,7 miljard is. Exxons nipt ontbrekende analistenverwachtingen en het nettoresultaat van het upstream-segment, waarvan de gerapporteerde waarde $ 2,6 miljard is, lager dan de voorspelde waarde van $ 2,7 miljard.

Upstream segmenten:

Het upstream-segment heeft betrekking op scheepvaart, winning, groothandelsactiviteiten en olie-exploratie. Het upstream-segment bracht bijna het grootste deel van de omzet van het bedrijf samen en dit segment verdient bijna 70 procent van het totaal. Exxon (XOM) richt zich momenteel op de winning van aardgas en olie; bovendien probeert het ruwe olie en aardgas te produceren en te winnen. Het belangrijkste bedrijfssegment is het chemiesegment; petrochemische grondstof wordt verkregen uit aardgas en ruwe olie.

De petrochemische grondstof wordt gebruikt om kleding, vitaminecapsules, medische apparatuur, banden, elektronica en vele andere producten te maken. Wereldwijd is als gevolg van de ernstige impact van covid-19 de vraag naar olie gestegen, en het netto inkomen stroomopwaarts in Q1FY 2021 steeg met 376,5%, terwijl het nettoresultaat in Q4FY 2020 $ 536 miljoen bedroeg. CEO en voorzitter Darren Woods zei dat de gestegen grondstofprijs een sterke invloed had op de resultaten van het eerste kwartaal van het bedrijf.

De strategie van koolstofafvang en -opslag:

Het bedrijf kondigt aan in het eerste kwartaal van het jaar een bedrijf te starten met koolstofarme oplossingen, waarbij de belangrijkste focus van het bedrijf ligt op het opvangen van koolstof en opslag (CCS). Dit proces heeft betrekking op hoe de vrijkomende koolstof ondergronds wordt opgeslagen. Volgens Exxon wordt technologie als essentieel beschouwd om een ​​netto-koolstofvrije uitstoot te bereiken. Er zijn verschillende andere initiatieven aangekondigd om koolstofemissies te verlagen, die gericht zijn op het verminderen van de uitstoot.

Aankomende aangifte:

Exxon heeft aangekondigd verkiezingen te houden onder drie nieuwe bestuursleden: Wan Zulkiflee, Michael Angelakis en Jeffrey Ubben. Het persbericht over de inkomsten van Exxon bevatte geen inkomstenadviezen. Het volgende inkomstenrapport van het bedrijf (Q2FY2021) zal naar verwachting op 29 juli 2021 verschijnen.