Exxon doet nog twee olievondsten voor de kust van Guyana

 • Exxon Mobil (NYSE:XOM) zegt dat het twee olie-ontdekkingen heeft gedaan bij Fangtooth-1 en Lau Lau-1 in het Stabroek-blok voor de kust van Guyana, wat bijdraagt aan de eerdere schatting van het blok van 10 miljard boe.
 • De Fangtooth-1-put stuitte op 164 ft. hoogwaardige oliehoudende zandsteenreservoirs en bevindt zich 18 mijl ten noordwesten van het Liza-veld, terwijl Lau Lau-1 315 ft. hoogwaardige koolwaterstofhoudende zandsteenreservoirs tegenkwam en ligt 42 mijl ten zuidoosten van Liza.
 • Het bedrijf zegt ook dat het Liza Unity FPSO-schip op schema ligt om in het eerste kwartaal met de productie te beginnen, met een doelstelling van 220K bbl/dag aan olie bij piekproductie.
 • Exxon is exploitant van het Stabroek-blok en heeft een belang van 45%, terwijl Hess (NYSE:HES) 30% heeft en Cnooc (OTCPK:CEOHF) een belang van 25% heeft.
 • Exxon heeft toegezegd de kosten tegen 2023 met $ 6 miljard te verlagen.

  De omzet van het concern uit Irving over dit jaar komt uit op 294.81 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 178.57 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2021

  koersgrafieken

  Exxon Mobil Depot Esso Sclessin ©

  Exxon Mobil
  Exxon Mobil


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 22.06 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 5.17 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 13.9 te liggen.

  Fors dividend Exxon Mobil

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.5 dollar. Exxon Mobil 's dividendrendement komt hiermee op 4.87 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een relatief royale 2.91 procent.

  Laatste taxaties rond de 70 dollar

  JP Morgan, RBC Capital Markets en Raymond James gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 304.3 miljard dollar. 59

  Het aandeel sloot vrijdag op 71.87 dollar.

  Historische koersen aandeel Exxon Mobil

  koersgrafieken exxonmobil

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.