Exxon verkoopt Nigeriaanse olie-activa in ondiep water voor meer dan $ 1,3 miljard

.

  • Exxon Mobil (XOM) zegt akkoord te gaan met de verkoop van zijn ondiepwateractiva in Nigeria aan Seplat Energy, die zei dat het $ 1,28 miljard betaalde, plus een voorwaardelijke vergoeding van maar liefst $ 300 miljoen.
  • Seplat zei dat het een operationeel belang van 40 % verwerft in vier olieleaseovereenkomsten, wat de jaarlijkse nettoproductie bijna zal verdrievoudigen tot 146K boe/dag, de Qua Iboe-exportterminal en een belang van 51 % in de Bonny River-aardgasvloeistoffen terminal; de deal sluit de diepwatervelden van Exxon in Nigeria uit.
  • Exxon zei dat de verkoop het bedrijf in staat zal stellen "prioriteit te geven aan investeringen in onze strategische activa, en het ondersteunt de inspanningen van de Nigeriaanse regering om haar olie- en gasactiviteiten uit te breiden."
  • De aanval van Rusland op Oekraïne kan kortetermijneffecten hebben, maar het macro-oliebeeld blijft extreem sterk.

    Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Irving volgens de analisten uit op 389.81 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 276.69 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2021

    aandelenanalyses

    Exxon Mobil A1 tankstation Esso ©

    Exxon Mobil
    Exxon Mobil


    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 36.31 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 9.35 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 9.24.

    Fors dividend Exxon Mobil

    Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3.56 dollar verwacht. Exxon Mobil 's dividendrendement ligt dus op 4.12 procent. Het gemiddelde dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een prima 2.91 procent.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 365.77 miljard dollar. 55

    Om 16.12 staat het aandeel 0.16 procent hoger op 86.41 dollar.

    Historische koersen Exxon Mobil 2007-2021

    aandelenanalyses exxonmobil

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.