Analisten gaan uit van heel fors dividendrendement Exxon Mobil

Beleggers in het aandeel Exxon Mobil kunnen(op basis van de taxaties) rekenen op een forse dividenduitkering. Kijkende naar de taxaties van analisten wordt het aandeel Exxon Mobil nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs verhandeld. Per aandeel verwachten de analisten een dividendvergoeding van 3.84 dollar. Exxon Mobil 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 3.17 procent. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een relatief aantrekkelijke 3.43 procent.

Historische dividendrendementen Exxon Mobil

fundamenteel onderzoek

De historische dividenden over de afgelopen jaren zijn met gemiddeld 3.49 per jaar heel aanzienlijk te typeren.

Dividenduitkeringen behoorlijke stimulans voor beleggers

De dividenduitkeringen zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

De belegger die sinds 2008 zijn aandelen heeft aangehouden staat nu op een winst van 29 procent. De beleggers die ieder jaar vanaf 2008 hun dividenden herbelegd zouden hebben hebben nu een royaal extra rendement van 84 procent. De impact van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy and hold belegger behoorlijk zwaarwegend.

Dividenden baten fors

fundamenteel onderzoekDe bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividendbelasting Exxon Mobil terugvragen

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met aandelen uit het buitenland. De dividenduitkeringen zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Voor het terugvragen van de ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen moet u vaak een kostbaar traject door. Het is vaak de moeite niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen belastingregime. Gewoonlijk kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Normaliter kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

Morgen zal het Amerikaanse Exxon Mobil haar resultaten over het afgelopen kwartaal bekend maken. De omzet van het concern uit Irving over dit jaar komt uit op 335.45 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht meer dan de omzet over 2023 toen het concern 334.7 miljard dollar ontving.

Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2023

beursgrafiek

Exxon Mobil Apeldoorn Deventerstraat ©

Exxon Mobil
Exxon Mobil


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 38.95 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 9.33 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 12.97 uit.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 494.13 miljard dollar.

Historische beurskoersen aandeel Exxon Mobil

beursgrafiek exxonmobil

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.