Tesla krijgt een aantal vroege goedkeuringen voor Berlin Gigafactory

 • Tesla (TSLA) mag nu beginnen met het installeren van machines en aggregaten in de fabriek in Duitsland, volgens een agressieve vertaling van tweets die door de regering van Brandenburg zijn gepost. Het lijkt erop dat de installatie van machines een positieve stap lijkt in de richting van het verkrijgen van de goedkeuringen die uiteindelijk nodig zijn voor het assemblageproces.
 • Elon Musk was eerder deze week in Duitsland om de zaken te versnellen nadat hij had geklaagd over lokale bureaucratie. Tesla hoopt dit jaar nog steeds met de productie in Duitsland te beginnen, ook al denken sommige analisten dat 2022 waarschijnlijker is.

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Palo Alto volgens de analisten uit op 49.1 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 31.54 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2020

  fundamantele data

  Tesla Tilburg garage Nederland ©

  Tesla
  Tesla


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 4.92 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 4.54 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op een heel forse 133.58 te liggen.

  Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.75 procent op.

  Meest recente koersdoelen rond de 778 dollar

  Goldman Sachs , Credit Suisse en Jefferies & Co. gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 548.83 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel maar liefst 271 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 157 en de 900 dollar.

  Historische koersen Tesla

  fundamantele data teslamotors

  Het aandeel sloot maandag op 606.44 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.