Macintosh geeft winstwaarschuwing

De omzet van Macintosh Retail Group kwam in het derde kwartaal € 14,5 mln (+ 6,5%) hoger uit dan in dezelfde periode van 2010. De omzet van de sector Fashion kwam € 15,0 mln hoger uit. Zonder de omzet van Jones Bootmaker, dat begin 2011 werd overgenomen, was echter sprake van een omzetdaling met € 11,4 mln. Deze daling werd voor een behoorlijk deel opgelopen in de laatste twee weken van september, toen sprake was van voor de schoenenverkoop zeer ongunstige warme weersomstandigheden.

De omzet van Kwantum (Living) kwam uit op nagenoeg hetzelfde niveau als in 2010, hetgeen een goede prestatie genoemd mag worden.

Lagere marges door acties
De procentuele brutomarge stond in het derde kwartaal onder druk door actiekortingen die nodig waren om de achterblijvende verkopen te stimuleren. Vanwege de omzet- en margedaling bij de vergelijkbare activiteiten en aanloopkosten van nieuwe initiatieven, zoals de schoenenwebshop Intreza.nl en Steve Madden, kwam het bedrijfsresultaat van Macintosh Retail Group aanmerkelijk lager uit dan in het uitstekende derde kwartaal van 2010.

Afronding verkoop BelCompany
Door de afronding van de verkoop van BelCompany is de financiële positie van Macintosh Retail Group sterk te noemen zo meldt het persbericht. Daarnaast zijn er geen gebeurtenissen of transacties geweest die de financiële positie van Macintosh Retail Group op majeure wijze hebben beïnvloed.