Macintosh verkoopt Frans onderdeel

Macintosh Retail Group en de Franse verffabrikant Peintures Marius Dufour hebben overeenstemming bereikt over de koop door PMD van alle aandelen GP Décors. GP Décors is een gespecialiseerde winkelketen in woningdecoratie met 28 winkels in vooral Noord- en West Frankrijk. PMD is voornemens de winkels voort te zetten en zal omzet toevoegen door inbreng van het eigen verfassortiment.

Minder negatieve impact

Door de verkoop komt het normaliter negatieve exploitatieresultaat van GP Décors in het tweede halfjaar (circa - 1,5 mln euro) niet meer ten laste van het netto resultaat te beëindigen activiteiten van Macintosh Retail Group. Het effect van de transactie op dit netto resultaat is in het tweede halfjaar 2012 circa - 1,5 mln euro.

Waarderingsmaatstaven Macintosh

Halfords winkel, onderdeel van <a href= Macintosh ' align=middle/>
Halfords winkel, onderdeel van Macintosh
Het aandeel Macintosh noteert op dit moment met een k/w van 9,46. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 8,46. De gemiddelde koers/winst-verhouding van de sector handelshuizen bedraagt nu 7,78. Over het lopende boekjaar wordt voor volgend jaar een uit te keren dividend van 0,44 euro verwacht. Het dividendrendement volgens deze verwachtingen dan uit op 5 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 3,24 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,68 (met de boekwaarde berekend door het eigen vermogen per eind vorig jaar te delen door het aantal uitstaande aandelen). De sector wordt verhandeld op 1,42 maal haar boekwaarde.

Consensusverwachting resultaten 2012 Macintosh

Over het dit jaar ligt de consensus van de omzet op 892,5 miljoen euro. Voor dit jaar wordt onder aan de streep een nettoresultaat verwacht van 20,55 miljoen euro. De algemene verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 0,93 euro. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 6 procent.

Adviezen analisten over Macintosh

Het aandeel wordt door 4 analisten gevolgd (op fundamentele basis). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 14,25 euro. De prijs van het aandeel ligt zodoende 62 procent onder de fair value van de analisten. Om 18.11 noteert het aandeel 5,48 procent lager op 8,8 euro. Op basis van de huidige beurskoers ligt Macintosh 's marktkapitalisatie rond de 210 miljoen euro.