Tesla gaat op jacht naar halfgeleiderchips

 • Tesla (NASDAQ:TSLA) is van plan om vooruit te betalen voor halfgeleiderchips om te kunnen voldoen aan de wereldwijde vraag, aldus Financial Times. Het bedrijf is in gesprek met chipleveranciers in de VS, Taiwan en Zuid-Korea over de kwestie.
 • Bronnen zeggen dat Tesla ook overweegt een fabriek te kopen als onderdeel van de inspanningen om het wereldwijde tekort aan halfgeleiders aan te pakken. Die gesprekken zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden.

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Palo Alto volgens de analisten uit op 49.06 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 31.54 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  Tesla Tilburg Noord fabriek ©

  Tesla
  Tesla


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 4.92 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 4.54 dollar over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op een zeer royale 137.42.

  Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een relatief royale 2.75 procent.

  Recente koersdoelen rond de 778 dollar

  Goldman Sachs , Credit Suisse en Jefferies & Co. gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 564.63 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 254 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 172 en de 900 dollar.

  Historische beurskoersen Tesla

  beurskoers teslamotors

  Het aandeel sloot dinsdag op 623.9 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.