Nvidia koopt autonome voertuigen 'mapping startup DeepMap'

  • Chipmaker Nvidia (NASDAQ: NVDA) heeft ingestemd met de overname van DeepMap, een startup die zich inzet voor het bouwen van high-definition kaarten voor autonome voertuigen om veilig door de wereld te navigeren.
  • De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.
  • DeepMap is vijf jaar geleden opgericht door Wu en Mark Wheeler, veteranen van Alphabet , Apple en Baidu .
  • DeepMap zal naar verwachting de kaartproducten van Nvidia uitbreiden, wereldwijde kaartactiviteiten opschalen en Nvidia 's volledige zelfrijdende expertise uitbreiden.
  • De overname zal naar verwachting in het derde kwartaal van 21 worden afgerond, afhankelijk van de toestemming van de regelgevende instanties en de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

    Over 2021 verdient het bedrijf uit Santa Clara volgens de gepolste analisten uit op 24.76 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 16.68 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Nvidia in beeld plus taxaties 2020

    aandelenanalyses

    Nvidia Silicon Valley Amerika ©

    Nvidia
    Nvidia


    Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 9.96 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 15.73 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 45.23 uit.

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 66 cent. Nvidia 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 0.09 procent. Het doorsnee dividend van de hardwareproducenten ligt op een prima 1.61 procent.

    Meest recente koersdoelen rond de 607 dollar

    ABN AMRO , Oppenheimer & Co en JP Morgan gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 436.17 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel maar liefst 96 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 354 en de 722 dollar.

    Historische beurskoersen Nvidia

    aandelenanalyses nvidia

    Het aandeel staat om 18.00 0.34 procent hoger op 711.54 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.