Crisis bij Ajax houdt aan

Bij de vergadering van de Ledenraad en het bestuur van Ajax, waarbij de voltallige Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax aanwezig was, is vastgesteld dat er sprake is van een vertrouwensbreuk tussen Johan Cruijff enerzijds en Steven ten Have, Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer anderzijds. Cruijff heeft tijdens de vergadering laten weten niet bereid te zijn mee te willen werken aan een herstel van deze breuk. Dit heeft feitelijk en formeel geen consequenties voor het functioneren van de RvC.

Ajax, Uri Coronel, Rob Been, crisis Ajax, RVC Ajax Rob Been jr en Uri Coronel, Ajax persconferentie 20 november 16.00 Amsterdam Arena

Bestuur treedt af

Tevens heeft het huidige bestuur, Uri Coronel, Joop Krant en Cor van Eijden, besloten met ingang van morgen, maandag 21 november 2011, hun functie als bestuurslid van Ajax formeel neer te leggen. Zij maakten op 30 maart 2011 reeds bekend hun functie ter beschikking te zullen stellen. Bij de eerstvolgende vergadering van de Ledenraad worden nieuwe (interim-)bestuursleden benoemd.

Begin december wil Ajax een aandeelhoudersvergadering organiseren. Vooral de VEB heeft hier op aangedrongen omdat het veel transparantie mist van het beursgenoteerde bedrijf. Vrijdag 18 november sloot het aandeel 3 procent hoger op 6,80 euro. De liquiditeit in het aandeel is vrij beperkt en de bied-laat spread is ook zeer ruim (bied op 6,70 en laten op 6,80 bij het einde van de handel).