Ajax dit jaar bij beste voetbalaandelen

Ajax, dat vanavond de finale van de Europa League tegen Manchester United speelt in Stockholm, behoort dit jaar tot de betere voetbalaandelen. Ondanks dat de voetbalaandelen toch vaak als romantiekaandelen of puur als fan-aandelen bestempeld worden zien we voor de sector over de afgelopen 10 jaar ieder jaar nog positieve rendementen.

Beleggers die 10 jaar terug in de voetbalsector stapten staan op nipte plus van 3,6 procent. Uiteraard is dit een verwaarloosbaar rendement maar er zijn nog genoeg sectoren die het nog slechter gedaan hebben. Het aandeel Ajax staat sinds 2007 ruim 25 procent hoger. Dit jaar koerst het aandeel 18,8 procent hoger en behoort hiermee tot de betere voetbalaandelen. De voetbalsector staat dit jaar 25,7 procent hoger.

Aandeel Ajax koershistorie sinds 2004

Aandeelajax

We zien dat het aandeel op de langere termijn een redelijk kwakkelend beeld vertoonde. De afgelopen week steeg het aandeel ruim 1,50 euro. Beleggers lijken dus veel vertrouwen te hebben in een overwinning van Ajax op de Mancunians.

Beleggers zien Ajax van Manchester winnen

Ajaxmanchester

Juventus dit jaar beste voetbalaandeel

Voetbalaandelen

Juventus, dat dit jaar voor de zesde keer op rij kampioen van Italië werd, noteert dit jaar alweer 167 procent hoger. Het aandeel behoort samen met Borussia Dortmund en Lazio Roma tot de beste voetbalaandelen. Alle drie de Deense clubs (Aalborg, Aarhus en Brondbyernes) en Sporting Clube de Portugal en Sporting Lissabon zijn met afstand de slechtste aandelen in de sector.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.