Renault en Daimler breiden strategische samenwerking verder uit

De Europese autogiganten Renault en Daimler gaan hun strategische samenwerking verder uitbreiden. De producenten willen vanaf 2014 de autoproductie in de Verenigde Staten verder uit gaan breiden. Voor Mercedes-Benz is dit de eerste productie daar. In eerste instantie gaat het om de productie van de viercilinder benzinemotoren. Deze zullen in de fabriek van Renault in Tennessee geproduceerd gaan worden. Het is de bedoeling om op jaarbasis een productie van 250.000 motoren te krijgen.

Vanaf 2010 werken de beide autoproducenten samen. De alliantie Renault -Nissan heeft een belang van 3,1 procent in Daimler . Daimler heeft op haar beurt weer 3,1 procent in de beide bedrijven. Naast de samenwerking met benzinemotoren is er ook een samenwerking met electrische motoren.

Resultaten en marges Renault

De omzet over dit jaar komt volgens de verwachtingen van de analisten uit op 40984,11 miljoen euro. De verwachting van de totale EBITDA van dit jaar ligt op 4065,49 miljoen euro. Hierdoor komt de EBITDA -marge op 9,92 procent te liggen. De consensus voor het nettoresultaat ligt op 1885 miljoen euro. De winstmarge komt naar verwachting op 4,6 procent uit.

Koers/winst-verhouding en boekwaarde Renault

Analisten rekenen op een resultaat per aandeel van 7 euro. Hierdoor komt de geprognosticeerde koers/winst/verhouding over dit jaar uit op 4,04. De gemiddelde koers/winst-verhouding van de sector bedraagt 16,62. De verhouding van de beurskoers ten opzichte van intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,51. De sector wordt verhandeld op 1,83 maal de intrinsieke waarde. De vrije kasstroom per aandeel komt naar verwachting uit op 12,58 euro.

Dividend Renault

Per aandeel wordt een dividendbetaling van 1,15 euro verwacht. Mocht dit bedrag uitgekeerd worden dan bedraagt het actuele dividendrendement 4,06 procent. Het dividendrendement van de peergroup bedraagt 2,32 procent.

Vrijdag noteerde het aandeel Renault 2,5 procent hoger op een koers van 28,31 euro.