AkzoNobel heeft overname in China afgerond

Chemiebedrijf AkzoNobel meldt dat het in China de producent Boxing Oleochemicals heeft afgerond. Het bedrijf is een leverancier van derivaten en nitrilaminen voor diverse producten in de sectoren consumentenproductie en industrie. Midden 2011 werd de overname van het bedrijf al aangekondigd. Over 2010 behaalde het bedrijf een omzet van 100 miljoen euro. Het is de verwachting dat de activiteiten geïntegreerd worden bi het onderdeel Surface Chemistry. Analisten hebben nog niet op het nieuws gereageerd.

Kantoor <a href='/aandeel/3-akzonobel'> AkzoNobel </a>
Kantoor AkzoNobel

Resultaten en marges AkzoNobel

De omzet over dit jaar komt volgens de verwachtingen van de analisten uit op 15627 miljoen euro. De verwachting van de totale EBITDA van dit jaar ligt op 1843 miljoen euro. Hierdoor komt de EBITDA -marge op 11,79 procent te liggen. De consensus voor het nettoresultaat ligt op 601,6 miljoen euro. De winstmarge komt naar verwachting op 3,85 procent uit.

Koers/winst-verhouding en boekwaarde AkzoNobel

Analisten rekenen op een resultaat per aandeel van 2,46 euro. Hierdoor komt de geprognosticeerde koers/winst/verhouding over dit jaar uit op 15,5. De gemiddelde koers/winst-verhouding van de sector bedraagt 21,11. De verhouding van de beurskoers ten opzichte van intrinsieke (boek)waarde ligt op 1,2. De sector wordt verhandeld op 2,08 maal de intrinsieke waarde. De vrije kasstroom per aandeel komt naar verwachting uit op 5,41 euro.

Dividend AkzoNobel

Per aandeel wordt een dividendbetaling van 1,45 euro verwacht. Mocht dit bedrag uitgekeerd worden dan bedraagt het actuele dividendrendement 3,8 procent. Het dividendrendement van de peergroup bedraagt 2,58 procent.

Om 9.06 noteerde het aandeel AkzoNobel 0,18 procent hoger op een koers van 38,12 euro.