Kinder Morgan koopt RNG-ontwikkelaar Kinetrex Energy in een deal van $ 310 miljoen

  • Kinder Morgan (NYSE:KMI) gaat akkoord met de overname van de ontwikkelaar van duurzaam aardgas, Kinetrex Energy, van een dochteronderneming van Parallel49 Equity voor $ 310 miljoen.
  • Kinetrex bezit een belang van 50% in de grootste hernieuwbare aardgasfaciliteit in Indiana en heeft commerciële overeenkomsten getekend om te beginnen met de bouw van drie extra op stortplaatsen gebaseerde RNG-faciliteiten.
  • Als ze volgend jaar operationeel zijn, zullen de vier sites naar verwachting meer dan 4 miljard cf/jaar aan RNG produceren.
  • Kinder Morgan ziet dat de overname de aandeelhouders ten goede komt aangezien de drie RNG-faciliteiten in de komende 18 maanden operationeel worden, en zegt dat de aankoopprijs en aanvullende ontwikkelingsinvesteringen minder dan 6x de verwachte EBITDA voor 2023 vertegenwoordigen.

    Over 2021 verdient het bedrijf uit Houston volgens de gepolste analisten uit op 14.65 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 11.7 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Kinder Morgan in beeld plus taxaties 2021

    aandeel

    De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 2.69 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1.26 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 13.79 uit.

    Fors dividend Kinder Morgan

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.08 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 6.21 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een aantrekkelijke 3 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 39.36 miljard dollar. 32

    Historische koersen aandeel Kinder Morgan

    aandeel kindermorgan

    Het aandeel sloot vrijdag op 17.38 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.