Tesla Shanghai gaat in januari-september 300.000 auto's produceren

 • Tesla's (NASDAQ:TSLA) Shanghai-fabriek zal naar verwachting 300.000 auto's produceren in de eerste negen maanden van het jaar, ondanks een wereldwijd tekort aan halfgeleiders, meldde Reuters onder vermelding van twee niet-geïdentificeerde bronnen.
 • De fabriek maakt de elektrische Model 3 sedans en Model Y sport-utility voertuigen voor binnenlandse en internationale markten.
 • In de eerste acht maanden werden ongeveer 240.000 voertuigen vanuit de fabriek verscheept. Tesla heeft echter geen details over de productie van de fabriek bekendgemaakt.
  Laadstekker thuis
 • De laadpaal elektrische auto wordt met de dag populairder.
 • In augustus verkocht Tesla 44.264 auto's van Chinese makelij, een stijging ten opzichte van de 32.968 eenheden die in juli werden verkocht en 33.155 eenheden die in juni werden verkocht.
 • Ook stelde Elon Musk op de Wereldinternetconferentie, georganiseerd door de Cyberspace Administration of China, de toewijding van Tesla aan China gerust.
 • Musk zei dat de autofabrikant zijn investeringen in het land zal blijven uitbreiden.
 • "Mijn openhartige observatie is dat China veel middelen en inspanningen besteedt aan het toepassen van de nieuwste digitale technologieën in verschillende industrieën, waaronder de auto-industrie, waardoor China een wereldleider op het gebied van digitalisering wordt", zei Musk in de nieuwste video.

  Over 2021 verdient het bedrijf uit Palo Alto volgens de gepolste analisten uit op 50.51 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 31.54 miljard dollar verdiende.

  Tesla laadpalen tesla
  Tesla laadpalen Duitsland

  Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  Tesla Tilburg kantoor ©

  Tesla
  Tesla


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 5.77 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 5.46 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op een extreme 143.36.

  Dividenduitkeringen worden van het concern niet verwacht. Het gemiddelde dividend van de automobielproducenten ligt op een prima 2.78 procent.

  Tesla laadpalen

  Tesla laadpalen

  Recentste taxaties rond de 612 dollar

  Goldman Sachs , RBC Capital Markets en Sanford C. Bernstein & Co gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 708.39 miljard dollar. 84

  Het aandeel staat om 21.36 1.82 procent hoger op 782.75 dollar.

  Historische koersen aandeel Tesla

  fundamenteel onderzoek teslamotors

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.