Lagardère verkoopt belang EADS

Het Franse mediaconcern Lagardère meldt vandaag dat het haar belang in EADS volledig verkocht heeft. Lagardère had een belang van 7,4 procent in het Franse luchtvaartbedrijf. Met de verkoop van dit belang is een bedrag van 2,28 miljard euro gemoeid. Analisten hebben nog niet op het nieuws gereageerd (beide bedrijven ontvingen geen adviesmutaties tot heden).

Waardering Lagardère

<a href= Lagardere ' align=middle/>
Lagardere

Het aandeel Lagardère noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 14,31. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 17,03. De sector televisie / radio noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 18,01. Over het lopende jaar wordt voor volgend jaar per aandeel een dividend van 1,33 euro verwacht. Het dividendrendement hiervan komt dan uit op 5 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 3,62 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,94. De sector wordt verhandeld op 2,47 maal haar intrinsieke waarde.

Analisten over Lagardère

Het aandeel van sector televisie / radio wordt door 11 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 27,71 euro. De beurskoers ligt zodoende boven de fair value van de analisten. Lagardere 's marktkapitalisatie ligt momenteel rond de 3,74 miljard euro.

Verwachting resultaten 2013 Lagardère

Over het huidige jaar wordt een omzet van 7,48 miljard euro verwacht. Voor dit jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 268,74 miljoen euro. De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 1,95 euro. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 9 procent. Om 14.40 noteert het aandeel 2,14 procent lager op 27,91 euro.