Tesla roept Model 3's terug in China vanwege defecte halfgeleidercomponenten

  • De Chinese markttoezichthouder heeft aangegeven dat Tesla (NASDAQ:TSLA) in totaal 127.785 exemplaren van Model 3-auto's in China zal terugroepen vanwege mogelijke fouten in halfgeleidercomponenten die tot botsingen kunnen leiden.
  • De auto's die tussen januari 2019 en januari 2022 zijn geproduceerd, met 34.207 geïmporteerde eenheden en 93.578 eenheden gemaakt in China, zullen worden teruggeroepen, meldt Reuters zoals geciteerd door de website van de State Administration for Market Regulation.
  • De vestigingen van Tesla in Peking en Shanghai zullen de motorbesturingssoftware voor voertuigen in het kader van de terugroepactie gratis upgraden via OTA-technologie.
  • Deze week werd bekend dat de fabriek in Shanghai tot ten minste 8 april gesloten zal blijven, te midden van toenemende COVID-gevallen.
  • Vanaf februari 2022 heeft het bedrijf in de afgelopen zes maanden in totaal 16 terugroepacties gelanceerd, waaronder 11 terugroepacties in de VS, drie in China en één in Canada; al zijn in massa geproduceerde modellen zijn betrokken bij de terugroepacties.

    Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Palo Alto volgens de analisten uit op 86.96 miljard dollar. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 53.82 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2022

    aandelenanalyses

    Tesla autoladen Duitsland ©

    Tesla
    Tesla


    De analisten gaan voor 2022 uit van een nettowinst van 14.1 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Tesla's resultaat per aandeel op een winst van 12.32 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op een heel forse 77.32 te liggen.

    Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.78 procent op.

    Meest recente koersdoelen rond de 619 dollar

    De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van JP Morgan, ABN AMRO en RBC Capital Markets.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 914.52 miljard dollar. 42

    Het aandeel sloot woensdag op 952.62 dollar.

    Historische koersen Tesla voorbije 12 jaar

    aandelenanalyses tesla

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.