Fortis lijdt stevig verlies

De bankverzekeraar Ageas heeft een verlies van 295 miljoen euro geleden door de uitstel van de verkoop van onderdelen aan de Franse bank BNP Paribas. Ageas kocht Amerikaanse dollars en Britse ponden om de verkoop van onderdelen af te ronden. Ageas maakte dit woensdagochtend middels een persbericht bekend.

Lagere koers
Reden voor de aankoop van Amerikaanse dollars en Britse ponden was vanwege de portefeuille met probleemkredieten die Ageas diende te verkopen in valuta en ervoor koos om deze in dollars en ponden te laten voldoen. Ageas realiseerde het grote verlies van 295 miljoen euro doordat de Belgische rechter op 12 december jl. besloot de verkoop aan BNP Paribas op te schorten. Na deze uitspraak besloot Ageas de ponden en dollars weer te verkopen tegen een fors lagere koers aangezien beide valuta sterk zijn gedaald de afgelopen periode.

Eigen vermogen
Het netto eigen vermogen van Ageas is door het extra verlies gedaald naar 6,4 miljard euro. Ageas liet vorige week nog weten naar aanleiding van de uitstel van de verkoop aan BNP Paribas nog een eigen vermogen van 6,7 miljard euro te hebben.