Ahold in middenmoot sectorwaardering

Ten opzichte van haar peergroup noteert Ahold in de middenmoot qua waardering. Het aandeel ’s klassieke waarderingsvariabelen (Shiller PE, dividendrendement en koers versus de boekwaarde) zijn alle 3 in lijn met het gemiddelde van de sector. Ahold ’s Shiller PE staat momenteel op 19,94 en dat is ongeveer in met midden van de peergroup. Het Amerikaanse PetSmart en het Spaanse Distribuidora Int. de Alimentacion noteren aan kop qua Shiller PE. De aandelen met de hogere Shiller PE’s hebben groso modo fors lagere dividendrendementen.

Dividend Ahold relatief wat hoger

De aandelen aan de top hebben dividendrendementen rond de 1 procent terwijl de aandelen die onderaan staan juist fors hogere dividendrendementen hebben (rond de 3,5 procent). De kolom met de verhoudingen tussen de beurskoersen en de boekwaarden laat vrij uiteenlopende waarden zien. Ahold wordt momenteel op factor 2 haar boekwaarde verhandeld, ook dit is redelijk in lijn met de sector.

Supermarkten gesorteerd op Shiller PE

supermarkt bedrijven Europa

Tesco is het enige supermarktaandeel dat dit jaar niet in de plus noteert. De kolom ROE toont de rendementen op het eigen vermogen Te zien is dat deze ratio’s vrij stabiel zijn met als enige uitbijter het Amerikaanse Supervalu .

Koers Ahold afgelopen 12 maanden

grafiek <a href='/aandeel/2-ahold'> Ahold </a>, koers <a href='/aandeel/2-ahold'> Ahold </a>

Dit jaar heeft het aandeel Ahold een forse rit omhoog gemaakt. Midden november noteerde het aandeel bij een koers van rond de 14 euro op haar hoogste niveau in jaren. Het aandeel noteerde echter begin deze eeuw op bijna 2 maal zo hoge koers van rond de 30 euro. Na de bekendmaking van de fraudezaak in de VS rondom Stop & Shop klapte de koers van het aandeel hard in elkaar en noteerde tot nipt onder de 3 euro.

Koers Ahold vanaf 1998 tot eind 2013

koershistorie <a href='/aandeel/2-ahold'> Ahold </a>