UBS ziet kansen voor Amerikaanse technologieaandelen

Recent trapte IBM ( IBM ) het cijferseizoen voor technologiebedrijven af met wederom teleurstellende kwartaalcijfers. De analisten van UBS stellen echter dat de beste technologieaandelen inmiddels op een te laag koersniveau staan en op korte termijn weer een herstel kunnen laten zien. Een van de namen is Intuit .

Door de teleurstellende cijfers van IBM daalde de S&P tech sector afgelopen week met 1,5%, terwijl de S&P 500 met slechts 0,4% daalde. De technologiesector is weliswaar aan het vertragen, volgens marktvorses zijn technologieaandelen nog altijd geliefd op Wall Street . UBS noemt een aantal aandelen waarvan zij van mening zijn dat die te hard in koers zijn gedaald.

Infosys

Volgens UBS rapporteerde Infosys recent zeer positieve cijfers, maar werd het aandeel afgestraft vanwege de verwachtingen die het uitsprak voor het gehele jaar. De analisten wijzen er echter op dat Infosys grote outsourcing overeenkomsten heeft getekend in verschillende sectoren, zoals energie, communicatie, financiële diensten, de overheid en de gezondheidszorg. Momenteel ontvangen beleggers een dividendrendement van 1,2%.

Intuit

Intuit staat vooral bekend om zijn Turbo Tax product, dat door veel belastinggerelateerde bedrijven in de Verenigde Staten wordt gebruikt. Daarnaast heeft het bedrijf een naam opgebouwd via zijn QuickBooks accountant software. Beleggers ontvangen momenteel een dividendrendement van 1%.

Voor het aandeel staan momenteel 5 koop- en 4 houdadviezen uit, tegenover slechts 1 verkoopadvies. De consensus is zodoende licht positief. Daarbij zien analisten met een gemiddeld koersdoel van 76,13 dollar een opwaarts potentieel van 2,8%.

Red Hat

Voor de analisten is Red Hat nog een aandeel dat aantrekkelijk gewaardeerd is. Het bedrijf is wereldwijd marktleider van open source software oplossingen. Daarnaast biedt Red Hat ondersteuning, training en consultancy diensten.