Analistengilde noemt AkzoNobel eerlijk gewaardeerd

Analisten zien nu, mede door de laatste koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, noch opwaarts noch neerwaarts potentieel voor het aandeel AkzoNobel . Het gros van de analisten noemt het aandeel AkzoNobel op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 18 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 81,33 euro. Dit is circa 1 procent meer dan de huidige koers van 80,64 euro.

Koersdoelen voor AkzoNobel uiteenlopend

financiele analyse

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 14,86 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 9,61 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten AkzoNobel in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 1,1 miljard euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 4,43 euro over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 18,2.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,25 euro verwacht. AkzoNobel 's dividendrendement ligt dus op 2,79 procent. Het doorsnee dividendrendement van de chemiesector ligt op een nihile 1 procent.

Laatste taxaties rond de 85 euro

De laatste 3 adviezen voor het chemiebedrijf zijn afkomstig van UBS , Credit Suisse en ABN AMRO.

AkzoNobel 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 20,34 miljard euro.

Historische beurskoersen AkzoNobel

beurskoers akzonobel

Om 17.29 koerst het aandeel 1,07 procent lager op 80,64 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.